Fogyókura és diéta

Fogyókúra birodalom

Meg meri mutatni a hasát?

lapos has egeszseg fitsseg tiniszaj hu Meg meri mutatni a hasát?Lassan vége a bikiniszezonnak, de továbbra se hanyagoljuk el a küzdelmes diétával, zsírégető tornával megformált hasunkat csak azért, mert egy ideig “takarásban lesz”.

Ha formálni szeretnénk az alakunkat, akkor nem csupán az izmok feszesítésével kell foglalkoznunk, hanem a testünk zsírtartalmának csökkentésével is. A tévhitekkel ellentétben koplalással ez nem érhető el, mivel az nem fogyaszt. Azzal ugyanis, hogy megvonjuk magunktól az ételt, a zsírégetéssel ellentétes eredményt érünk el, hiszen ilyenkor a szervezetünk nem kap elég energiát, azért a saját izomfehérjéit használja fel. Így csak izomszövetet veszít, de a zsír megmarad.

Zsírt leadni zsírmentes, kalóriaszegény ételekkel lehet. Ezekből is csak mértékkel kell fogyasztani, nem szabad addig enni, amíg úgy érezzük, hogy jól laktunk. Az agyunk a teltségérzés jelét csak húsz perc késéssel kapja meg, ezért gyakran “túlesszük” magunkat.

A legaktívabb zsírégetés úgy érhető el, ha rendszeresen mozgunk. Azonban ne csak erősítsük a különböző izomcsoportokat, hanem olyan jellegű mozgást is végezzünk, amihez az energiaszükségletet a szervezet a zsírból fedezi. A zsírégés a vérkeringésen keresztül megvalósuló folyamat. A hatékony zsírégetés a testedzés huszadik perce környékén indul csak be. Szervezetünk ekkor nyúl azokhoz a tartalékaihoz, amelyeket zsír formájában raktározott el. Fontos, hogy mozgás előtt és után egy órával ne együnk semmit!

Ha az ősz közeledtével már nem is tornázunk olyan intenzíven, mint eddig, akkor is formában tarthatjuk alakunkat egy egyszerű gyakorlattal. Feküdjünk hanyatt, lábainkat egy padra feltéve. Karjainkat keresztben a mellünkre fektetjük, vagy kezünket a fejünk mögött összekulcsolhatjuk. Majd lassan emeljük a vállunkat a térdünk felé annyira, hogy lapockáink 3-5 cm-re eltávolodjanak a padlótól. Tartsunk ki így néhány másodpercig, majd ereszkedjünk vissza a kiinduló helyzetbe. Ismételjük meg legalább negyvenszer! Ezzel a napi néhány perces edzéssel rengeteg kalóriát elégethetünk, és még az anyagcserénket is gyorsítja.

forrás:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=728288

Fogyókura és diéta bejegyzés adatai

Dátum
2010 augusztus 26.

Fogyókura és diéta cikk beküldő
admin

Fogyókura és diéta kategória

Cimkék

Hozzászólok